Om Henrik Aflodal

Henrik Aflodal är journalist och whiskyexpert. Från cocktail-blandande tonår till vuxen whiskybeundrare blev intresset yrke år 2000. Då kom Aflodal’s Whisky World, en digital världswhiskybok på engelska med tusentalet uppslag. Året därpå sätts första whiskyfatet i flaska, fyra till följer i serien Aflodal Select World Whisky. 2002 startar han Whiskyspot.com, världens första (och fortfarande enda) nyhetssajt om whisky. Samma år grundas det illustra sällskapet Scandinavian Whisky Society som just buteljerar ’single cask’-whisky. 2004 öppnar Aflodal sitt whiskyarkiv på nätet med ett urval av sina bästa whiskyupplevelser, nya recensioner läggs ut dagligen. 2005 går första konnässörresan till Skottland, samtidigt arrangeras ett världsmästerskap i maltwhisky där världens destillerier tävlar blint mot varandra. 2007 utkommer ett referensverk om världens hundra främsta maltdestillerier rankade av författaren. Samma år genomförs andra upplagan av Maltwhisky-VM. 2008 kommer nästa bok, om japansk whisky. Hösten 2009 grundas Henrik Aflodal Whisky Club med egen medlemsbar hostad av privatklubben The Lobby i Stockholm. Under 2010 genomförs Maltwhisky-VM för tredje gången, nu större än någonsin. 110 destillerier deltar med 130 destillat, må bästa malt vinna!

Drivkraften är fortfarande whiskymötet, att helt förutsättningslöst få ge sig i kast med en ny whisky. Och självklart människorna, att missionera och väcka nyfikenhet kring en underbar dryck. Ren whiskyglädje!

- Henrik Aflodal

Aflodal's Friends med whiskyrecensioner

Friends är den inre kretsen av whiskyälskare. Medlemskapet är informellt och selektivt. Endast whiskyfolk som personligen träffar experten genom att delta i någon provning alternativt har läst någon av hans böcker blir med. Precis som med all vänskap handlar det om ömsesidigt förtroende. Henrik Aflodals mission är att väcka nyfikenhet och intresse för whisky hos alla och envar. Ledord är inspiration och kunskap. Pennan och framträdandet är verktygen, den goda whiskyn katalysatorn. Att dela ett glas whisky med nestorn, i verkliga livet eller via en boksida, är en aktiv förtroendeskapande handling som kräver en motprestation. Henrik vänder sig därför alltid till sina ’Friends’ med nya idéer och koncept. En annan god gest är förtur till provningar samt självklart vänpriser. Att vara Aflodal’s Friend är att mötas och utvecklas på whisky-planet. Vänföreningen instiftades i samband med den stora Islay-provningen i februari 2001, en tvekamp mellan Ardbeg och Laphroaig. Vill du som Friend ta del av Aflodals dagliga recensioner och göra sökningar i whiskyarkivet efter intressanta whiskysorter kan du koppla på tjänsten Aflodal's Whisky Files som även ger dig access till bloggen.

Aflodal's Whisky Files 12 mån: 375 kr


 

Kalender Events

  Henrik Aflodal Whisky Club

  En dröm gick i uppfyllelse när Henrik Aflodal arrangerade sin första barkväll på The Lobby 1 juni 2009. Att få ha whisky som yrke är självklart fantastiskt. Att ständigt prova nya sorter, samtala med whiskyfolk och lära sig mer om denna underbara dryck är en gåva. Men den stora glädjen är att få dela insikter och whiskykunskap med andra. Om de snabba whiskyrecensionerna här på nätet är basen i Aflodals gärning så är whiskybaren dess krona. Tänk att få spilla upp en strålande nyhet samma vecka som whiskyn släpps? Eller att stolt få presentera ett oupptäckt guldkorn ur den stora whiskyfloden. Whiskymötet är ju allt, än bättre att få dela det med andra. Klubben knyter samman alla element i Aflodals whiskyvärld –  böckerna står för kunskapen, sajten med recensionerna är nyhetsflödet och baren det oslagbara mötet över en god whisky.

  kom med i whiskyklubben


   
  Medlem? Logga in här

  E-post

  Lösenord

  Jag har glömt mitt lösenord. Mejla nytt!

  Scandinavian Whisky Society

  Exklusivt whiskysällskap som självständigt väljer och buteljerar enstaka whiskyfat. Grundat i september 2002 av Henrik Aflodal och John McDougall. Endast whisky som godkänns av medlemmarna

  efter omsorgsfull blindprovning hamnar på flaska, och eftersom kraven är mycket höga så blir resultatet alltid enastående. Whiskyn sätts självklart i glas vid fatstyrka utan filtrering eller annan otillbörlig påverkan.
  Verksamheten bedrivs i Sverige och Danmark. Medlemmarna fonderar eget kapital i Bank of Scotland som används för att köpa hela fat. Varje medlem bestämmer själv när och vad man vill köpa. Med jämna mellanrum firas jubileum (av olika slag) då alla träffas och njuter av tidigare buteljeringar.

  www.scandwhiskysociety.com