Top 100 Single Malts

Världens hundra främsta maltdestillerier, enligt Henrik Aflodal. Ett referensverk i tegelstensformat från landets främste whiskyexpert. En oumbärlig handbok för varje maltälskare, en nyttig hjälpreda att ta med på såväl provningar som till whiskybaren. Så här säger författaren själv om arbetet med boken:

”Jag har arbetat i arton månader på min bok, intervjuat whiskyfolk jorden runt, uppdagat all vettig information om världens 100 främsta maltwhiskydestillerier. Ändå har jag inte velat göra en uppslagsbok, hellre än läsebok med hundra välkomnande stories om whiskymakares liv nu och då. I informationsålderns snuttifierade tidevarv måste läsning få ta tid, hundra berättelser är inget man hastar igenom, därför är ett halvt tusen sidor precis lagom. Förvänta dig ingen frejdig rookie-text, detta är en old-timers djupdykning. Perspektivet är bredast möjliga men tolkningen personlig. Det här är whiskyvärlden som jag ser den, filtrerad genom femton års erfarenhet uppsniffad av en svensk näsa. Det gäliska arvet framställt på svenska, fast utan att förlora den genuina känslan. Jag känner människorna, jag har levt länge med kulturen, jag kan min whisky. Nu vill jag dela med mig.”

Bokens INNEHÅLL

  • 100 artiklar om världens främsta maltwhisky-destillerier ordnade efter prestanda, bäst först och mindre bra sist.
  • Smakbeskrivning av huvudwhiskyn från varje destilleri komplett med poäng samt kategorisering i stilarna Malty, Peated, Sherried.
  • Kåserier kring de 23 deltävlingarna i Single Malt World Cup (VM i maltwhisky).
  • Geografiskt korrekt karta över whiskyregioner i Skottland, Irland och Japan med destillerier markerade.

FÖRFATTARE  Henrik Aflodal
FOTO & FORM  Michel B. Hjorth
SIDOR  544 sidor varav 46 bildsidor med 14 uppslag
FORMAT  130 x 177 mm
TRYCK  Duplex 2 färger
BOKBINDERI  Inbunden flexibound (böjlig pärm)
ISBN  978-91-85581-11-5
VIKT  ca 1 kg

Bibliotekstjänsts recension av Top 100 Single Malts:

Henrik Aflodal är, odiskutabelt, en av Skandinaviens främsta och mest respekterade whiskyauktoriteter, men har trots det ingen tidigare bokutgivning att falla tillbaka på (desto synligare är han i periodisk litteratur och på nätet). Grunden till Top 100 single malts är egentligen en gigantisk nationell provsmakning, Single Malt World Cup, där 1250 amatörer deltog i betygssättningen av 100 maltwhiskys utvalda som de främsta av Aflodal själv. En i sig imponerade prestation, men resultatet i bokutgåvan är fenomenalt: spränglärt, personligt, smittande och intressant, ibland lite provokativt, men oftast (som i de egna, detaljerade bedömningarna) konstruktivt. Dessutom i ett modernt, snyggt format och med suggestiva, konstnärliga, svartvita foton långt från katalogverkens etikettavbildningar och reklambilder. Här finns nästan allt en whiskyentusiast kan önska, dessutom med ett välutvecklat register för att underlätta letandet bland de över 500 välmatade sidorna.”

- Christian Olsson, Bibliotekstjänst (BTJ)


 

 
Handla

Produkt

Antal

Summa: 0 SEK
Frakt ingår med 0 SEK

För- & efternamn

Leveransadress

Postnummer & ort

Land

Telefon

E-post

Betalsätt