Whisky! Japan!

En bok om öriket Japan, om människorna där och en apart kultur. En bok om whiskyn som slår allt annat. Men framförallt ett bokverk av en europé upp över öronen förälskad i japansk whisky vilse i en främmande kultur. Henrik Aflodal beger sig österut med sin känsliga näsa för raffinerade aromer, sinnrika detaljer och färgsprakande historier. Provocerad av fantastisk whisky från ”fel” del av världen är målet att ta reda på hur japanerna gör. Svaret är att Japan och Whisky är oförenligt. För en västerlänning går det bara inte att få ihop. Fast vad gör det när whiskyn smakar gott. Läs och njut. Gåtan om japansk whisky djupnar för varje sida. Kanpai!

Vill du ha en personlig dedikation från författaren? Skicka mejl till henrik@aflodal.com

Bokens INNEHÅLL

  • Genomarbetade artiklar om Japans maltdestillerier Yamazaki, Yoichi, Hanyu, Chichibu, Sendai, Hakushū, Shinsyu, Karuizawa, Gotemba där nutidens whiskymakare kommer till tals.
  • Japans whiskyhistoria från 1800-talet till nutid, varvat med inpass från den japanska kulturen samt nationens historia.
  • 120 japanska whiskies recenserade och presenterade i rangordning. Från malt- och grainwhiskies till blends.
  • Geografiskt korrekt karta över Japan med destillerier och viktiga orter inprickade, dessutom detaljerade lokalkartor för varje maltmakare.

FÖRFATTARE  Henrik Aflodal
FOTO & FORM  Michel B. Hjorth
SIDOR  416 sidor varav 106 bildsidor (flera uppslag)
FORMAT  157 x 210 mm
TRYCK  Duplex 2 färger
BOKBINDERI  Inbunden flexibound (böjlig pärm)
ISBN  978-91-85581-27-6
Utsedd till bästa dryckesbok av World Gourmand Awards (VM i vin/sprit-böcker)

Henrik Aflodal om researcharbetet med WHISKY! JAPAN!

Formatet är större än förra boken för att ge mer plats åt Michels underbara fotografier. Bland de 416 sidorna vävs 105 bilder in, flertalet uppslag. Från körsbärsblomning och vackra geishor till det allra innersta av Japans whiskydestillerier, och inkännande porträtt av whiskymakarna. Texten delas mellan landet och whiskyn. Min förhoppning att förena ämnena sprack, jag får inte ihop bilden av kulturen kontra drycken, det är separata men intrikat kommunicerande kärl, själva enigmat som ger boken liv. Den som läser allt från pärm till pärm blir ofrånkomligt bildad. Japansk historia och folkets speciella kynne och särart behandlas parallellt med förgrundsfigurernas levnadsteckning och de nutida whiskymakarnas tankar och idéer. Jag borrar särskilt djupt i whiskyn där de verkliga hemligheterna är förborgade. Min vana trogen lämnas ingen sten ovänd.”

- Henrik Aflodal


 

 
Handla

Produkt

Antal

Summa: 0 SEK
Frakt ingår med 0 SEK

För- & efternamn

Leveransadress

Postnummer & ort

Land

Telefon

E-post

Betalsätt